Elkészült a határon átvezető kerékpárút, melynek a munkába ingázók is örülhetnek

  Korábban már hírt adtunk a vajdasági Királyhalmot és a magyar Ásotthalmot összekötő, valamint a Kelebia és Tompa közötti kerékpárút munkálatairól, most pedig arról számolhatunk be, hogy a bicikliút elkészült, méghozzá fél évvel a terevezett határodő előtt - mint az a pannonrtv.com híréből kiderül.

  KelebiaForrás: Pudelek/commons.wikimedia.org

  Mint Tompa polgármestere, Véh László elmondta, régi vágya volt már a település lakosságának, hogy megépüljön az út, mert így sokkal biztonságosabb lett a közlekedés az 53-as számú főút mellett.

  Szabadka területén nyolc kilométer épült, három kilométer Kelebián és 4,9 kilométer Királyhalmon. A tervek szerint a projekt hamarosan folytatódik, így Hajdújárást is összekötné egy leendő kerékpárút Királyhalommal, másfél kilométer hosszan.

  KirályhalomForrás: Jozefsu/commons.wikimedia.org

  Mint dr. Pásztor Bálint elmondta, az ingázók szempontjából is fontos a bickliút, és azoknak is, akik a határ másik oldalán dolgoznak, vagy intézik ügyes-bajos dolgaikat. Mint hozzátette, "a határátlépés ugyan most nem egyszerű a vírushelyzet miatt, de ez is el fog múlni, és a 7,9 kilométer hosszú kerékpárút ott marad Szabadkának, illetve Királyhalomnak, Kelebiának."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!