Kerékpárút épül a Mura folyó mentén

A Mura-program részeként csaknem 13 kilométer hosszú kerékpárút épül a folyó magyarországi szakaszán - adja hírül az MTI.

A Mura SzlovéniábanForrás: Andreja Donko/shutterstock.com

Ha a beruházás megvalósul, komplex-turisztikai csomag várja majd a térségbe érkező turistákat. A Murán többek között lehetőség nyílik szervezett csónaktúrákra: a látogatók Murakeresztúrról vízi úton juthatnak el a Dráva és a Mura összefolyásáig.

A Mura folyó mentén több, érdekes történelmi emlék is látható: a Zrínyi-újvár, nemrégiben feltárt és felavatott kútjával. A Mura-menti települések egy részét - Molnárit, Murakeresztúrt és a Somogy megyei Őrtilost - összekötő kerékpárútépítés a térség egyik legnagyobb beruházása.

A Zalaerdő kisvasút- és a szálláshely-fejlesztési beruházásai tovább erősítik a térség turisztikai vonzerejét. A Murakeresztúr mellett épülő bicikliútról leágazások vezetnek majd el a pár száz méterre lévő faluközpontig. A helybeliek kulturális programokkal, mesterségbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várják majd a turistákat és szálláshelyet is tudnak biztostani számukra.

Az új kerékpárút a murakeresztúri bányatavakat is érinti majd, ahol a területrendezési munkák befejezése után a bányatulajdonossal együttműködve szabadidőközpontot szeretnének létrehozni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek