A koronavírus végzett Ausztrália legrégebbi mikronemzetével

A Hutt River Hercegséget 1970-ben alapították, egy alkalommal hadat is viselt Ausztráliában, végül a koronavírus-járvány miatt kénytelen beolvadni az anyaországba – írja a CNN. A hercegséget Leonard Casley alapította egy Perth-től 500 km-re lévő elszigetelt területen, miután észrevett egy joghézagot.

A 75 négyzetkilométeren fekvő hercegség annak ellenére szabad nemzetnek hirdette magát, hogy az ausztrál kormány sosem ismerte el függetlenségét. A Hull River Hercegségnek saját útlevele van, vezetői engedélyt bocsát ki a területén, saját zászlóval, valutával és bélyeggel rendelkezik, és 10 országban 13 „külképviseleti irodája" van, többek között az Egyesült Államokban és Franciaországban.

Hutt River Hercegség zászlójaForrás: shutterstock.com/EA Given

A hercegség alapítójának és uralkodójának tavaly februári halála azonban megrogyasztotta a mininemzetet, Leonard herceg 2,15 millió dolláros (közel 630 millió forint) adóhátralékot hagyott hátra, ami miatt fia és utódja, Graeme Casley herceg a múlt héten bejelentette, hogy kénytelenek eladni a földet, amely egyet jelent a hercegség megszűnésével.

"Nagyon szomorú látni apám 50 éves munkájának a végét. De ezek most nagyon zaklatott idők, gazdasági és egészségügyi szempontból is a koronavírus-járvány miatt, és ezt mi is megérezzük" – mondta Casley, aki hangsúlyozta, hogy a hercegség az utóbbi években már elsősorban turistalátványosságként szolgált, amelynek gyakorlatilag teljes bevétele megszűnt a kialakult helyzet miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek