Kiderült, hol tölti a vakációt a hercegi család

Mint sok ember szerte a világon, a Cambridge-i herceg és hercegné úgy döntött, hogy ezen a nyáron belföldön töltik a vakációjukat, egészen pontosan az Anglia délnyugati partjainál található Scilly-szigetekre utaznak gyermekeikkel. Ráadásul Vilmos herceg nosztalgiázhat is, hiszen szüleivel már járt ott gyerekkorában – írja a Lonely Planet.

Enyhe időjárás és csodaszép partok vannak arrafeléForrás: Zichrini/Pixabay

A Cornwall partjától mintegy 45 kilométerre található Scilly-szigetek körülbelül 140 apró szigetből áll. Ezek közül csak öt sziget lakott: a legnagyobb a St Mary's, amelyet Tresco követ, majd a csak néhány lakossal rendelkező Bryher, a St Martin's és a St Agnes következik. Ezek a helyek csodás strandjaikról híresek, amelyeken a királyi család gyermekei, a 7 éves György, az 5 éves Sarolta és a 2 éves Lajos is jól érezhetik magukat. A hercegi családjuk állítólag Tresco szigetén, egy régi kő paplakban szállnak meg, amelyet valaha a Tavistock-apátság szerzetesei birtokoltak.

Vilmos herceg 1989-ben még a szüleivel, Károllyal és Dianával, illetve Harry öccsével kerékpáron fedezte fel ezt a környéket.

Egyébként már Vilmos és Katalin is kerékpároztak Tresco környékén, és vidáman köszöntötték a helyieket, amikor első alkalommal 2016-ban egy hivatalos útjukon együtt meglátogatták a Tresco Apátság mesés szubtrópusi kertjét, a sziget egyik fő látnivalóját.

Nagy valószínűséggel a család élvezni fogja az időjárást, mivel a klíma Tresco szigetén az egyik legenyhébb az Egyesült Királyságban, és ez lehetővé teszi, hogy számos egzotikus növényfaj éljen ott. Ha a királyi család úgy döntene, hogy más szigeteket is felfedezne, akkor ezt könnyen megtehetik, mivel a rendszeresen járó komphajók mind az öt sziget között közlekednek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek