Óriásmadarak vették át az uralmat egy ausztrál panzió felett

Queensland egyik kocsmája felett két emu vette át az uralmat, Kevin és Carol, akiket a közelben neveltek fel állatmentők, miután elhagyatva találták a tojásaikat. A két madár turisztikai látványossággá vált, az utóbbi időben azonban meglehetősen elkanászodtak. Felmásztak a Yaraka Hotel & Pub lépcsőin, és lopkodni kezdtek az ételekből, italokból, sőt, még autókulcsokra is rátették a lábukat, és attól sem riadtak vissza, hogy mosdónak használják a pubot - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

A kép illusztrációForrás: christels/pixabay.com

"Nem szerettük volna, ha a szálloda őrzőivé válnak" - mondta a tulajdonos, Chris Gimblett. Így aztán táblákat tettek ki, melyeken felhívják a vendégek figyelmét arra, hogy a madarakat „rossz magaviseletük miatt kitiltották a létesítményből", az emberek pedig az emuk megállítására szolgáló kötélkorláton keresztül juthatnak be.

"Még mindig a bejárat körül lófrálnak, abban a reményben, hogy becusszanhatnak, amikor valaki kinyitja" - tette hozzá Gimblett, hangsúlyozva azért, hogy eddig nyerésre állnak a harcban. Bár imádnivalóak, az emuk veszélyesek is lehetnek Gimblett elmondása szerint, például, mert nagyon gyorsan futnak, miközben nem ritkán hátrafelé néznek, és nekimennek bárminek, ami az útjukba akad.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek