Óriásmadarak vették át az uralmat egy ausztrál panzió felett

Queensland egyik kocsmája felett két emu vette át az uralmat, Kevin és Carol, akiket a közelben neveltek fel állatmentők, miután elhagyatva találták a tojásaikat. A két madár turisztikai látványossággá vált, az utóbbi időben azonban meglehetősen elkanászodtak. Felmásztak a Yaraka Hotel & Pub lépcsőin, és lopkodni kezdtek az ételekből, italokból, sőt, még autókulcsokra is rátették a lábukat, és attól sem riadtak vissza, hogy mosdónak használják a pubot - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

A kép illusztrációForrás: christels/pixabay.com

"Nem szerettük volna, ha a szálloda őrzőivé válnak" - mondta a tulajdonos, Chris Gimblett. Így aztán táblákat tettek ki, melyeken felhívják a vendégek figyelmét arra, hogy a madarakat „rossz magaviseletük miatt kitiltották a létesítményből", az emberek pedig az emuk megállítására szolgáló kötélkorláton keresztül juthatnak be.

"Még mindig a bejárat körül lófrálnak, abban a reményben, hogy becusszanhatnak, amikor valaki kinyitja" - tette hozzá Gimblett, hangsúlyozva azért, hogy eddig nyerésre állnak a harcban. Bár imádnivalóak, az emuk veszélyesek is lehetnek Gimblett elmondása szerint, például, mert nagyon gyorsan futnak, miközben nem ritkán hátrafelé néznek, és nekimennek bárminek, ami az útjukba akad.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek