Ez a két horvát strand Európa legszebbjei között kapott helyet

25 európai strandból álló listát állított össze az amerikai Condé Nast Traveler utazási magazin, amelyek között két horvát partszakasz is helyet kapott. Az egyiket Makarska közelében, a másikat Brač-szigetén találjuk.

Nugal strand

Kristálytiszta, hűsítő vizére és lenyűgöző természeti adottságaira hivatkozva sorolták Európa legszebbjei közé a Makarska közelében található Nugal strandot. Aki itt szeretne megmártózni, fenyőerdőn és sziklákon keresztül vezető úton juthat el a partra, mintegy negyven perces séta árán, a part ugyanis 2 km-re fekszik a városi kikötőtől. 

Kristálytiszta vizéről és természeti adottságairól híres a Nugal strandForrás: Shutterstock / Készítette: Kite_rin

Érdemes egy kiadós eső után felkeresni a Makarska és Tučepi közötti fürdőhelyet, ugyanis a szirtek alatt található strandot eső után gyönyörű vízesés díszíti. Eldugott fekvése miatt a nudisták egyik kedvenc helye a környéken.

Aranyszarv strand

Különleges, olykor változó formája és vízi sportolási lehetőségei miatt került a Brač-szigeteken található Aranyszarv-strand az amerikai magazin listájára. Távolról azt gondolnánk, hogy egy homokos partról van szó, de valójában apró, fehér kavicsokon lehet napozni.

Az Aranyszarv strand különleges formája mágnesként vonzza a turistákatForrás: Shutterstock / Készítette: paul prescott

Az Aranyszarv-strand mintegy fél kilométerre nyúlik merőlegesen a tengerbe. Az egyedülálló természeti jelenség Horvátország egyik szimbólumává vált és évről-évre rengeteg turistát vonz.

Az amerikai magazin összeállításában a montenegrói Sveti Stefan is helyet kapott, amely akár egy új applikáció segítségével otthonról is felfedezhető. Emellett spanyol, francia, görög és olasz strandok is találhatók Európa legfestőibb strandjai között. A teljes listát a Condé Nast Traveler utazási magazin weboldalán nézhetik meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek