Sosem találná ki, mit hagytak egy svájci vonat fülkéjében

Noha sokan hagytak már különböző értéktárgyakat a vonaton – például telefont, pénztárcát, fejhallgatót – mégis valószínűtlennek tűnik, hogy valaki leszállás után egy zsák aranyat felejt ott. Nos, egy ilyen ember már létezik a gazdag svájci nemzetben, és a hatóságok nagyon szeretnék őt megtalálni. Komoly erőfeszítéseket tesznek a több mint 3 kg arany tulajdonosának felkutatására, amelyet tavaly októberben felejtettek ott egy fülkében.

Az elhagyott, temérdek mennyiségű aranyért még öt évig jelentkezhet a tulajdonosa - illusztrációForrás: anomalnaya/Pixabay

A körülbelül 152 000 font, azaz nagyjából 60 millió forint értékű aranyat a St. Gallen és Luzern között közlekedő vonaton találták meg. Az illetékesek szerint a tulajdonosnak öt éve van arra, hogy benyújtsa visszagénylési kérelmét a luzerni ügyészségnél. A felfedezés azért csak most kerül nyilvánosságra, mert a tulajdonos felkutatására irányuló erőfeszítések eddig nem jártak sikerrel. Az még egyelőre nem világos, hogy a hatóságok hogyan fogják majd ellenőrizni mindazok állítását, akik jelentkeznek az aranyért – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek