Relaxáljon ezeken a varázslatos vonatutakon

Ezek a virtuális utazások némileg visszaadják a hosszú vonatutak élményét, amikor az ablakon kinézve elmerülhetünk a táj szépségeiben. Most nem kell aggódnia a jegyárak miatt, csak dőljön hátra, töltsön magának egy teát és szálljon fel valamelyik virtuális vonatra. A Travel and Leisure gyűjtéséből válogattunk.

Forrás: Peter H/pixabay.com

A Flåm vasút, Norvégia

A világ egyik legszebb vonatútjaként tartják számon ezt az 12 mérföldes szakaszt, mely az Aurlandsfjordnak, a Sognefjord mellékfolyójának végétől a Myrdal állomás magas hegyeiig vezet. Útközben vízesésekkel, mély szakadékokkal, hófödte hegycsúcsokkal és hegyi gazdaságokkal találkozhat, miközben figyeli az időjárás változásait.

A japán Geibi és Fukuen vonal

A japán vidék hangulatából kaphatunk ízelítőt a Hirosimától Fuchuig haladó vonalon, mely érinti a Chugoku régió hidakkal és alagutakkal átszelt hegyvidékét.

A Bernina vasút Svájcból Olaszországba

Az utazás a svájci St. Moritzból indul és az olasz Tiranóba vezet a Bernina-hágón keresztül, festői falvakon, szédítő sziklákon át és csillogó kék vizek mellett. Ez a legmagasabban fekvő alpesi vasútvonal Európában és a kontinens legmagasabb vasútja.

A perui Ferrocarril Central Andino

A Ferrocarril Central Andino Callao csendes-óceáni kikötőjét és a fővárost, Limát köti össze Huancayóval és Cerro de Pascóval. A négy részből álló virtuális utazás Chosicában kezdődik és az Andokban található Galera vasútállomás közelében ér véget. Az első részben áthalad a Puente Carrión-hídon, a második Matucanától San Mateóig tart, a harmadik a Puente Infiernillo-hídon és szűk kanyonokon, a negyedik rész pedig a világ egyik legmagasabb vasúti alagútján vezet keresztül.

Durango és Silverton , Colorado, Egyesült Államok

Ez a történelmi, keskeny nyomtávú vasútvonal két hegyvidéki várost köt össze és magas hegyoldalon halad át. A túra három részből áll, az első egy sziklafal mentén, az Animas folyó felett halad, a második a Colorado-hegységen halad át, a harmadik pedig lefelé vezet a vadnyugati Silvertonba.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek