Relaxáljon ezeken a varázslatos vonatutakon

  Ezek a virtuális utazások némileg visszaadják a hosszú vonatutak élményét, amikor az ablakon kinézve elmerülhetünk a táj szépségeiben. Most nem kell aggódnia a jegyárak miatt, csak dőljön hátra, töltsön magának egy teát és szálljon fel valamelyik virtuális vonatra. A Travel and Leisure gyűjtéséből válogattunk.

  Forrás: Peter H/pixabay.com

  A Flåm vasút, Norvégia

  A világ egyik legszebb vonatútjaként tartják számon ezt az 12 mérföldes szakaszt, mely az Aurlandsfjordnak, a Sognefjord mellékfolyójának végétől a Myrdal állomás magas hegyeiig vezet. Útközben vízesésekkel, mély szakadékokkal, hófödte hegycsúcsokkal és hegyi gazdaságokkal találkozhat, miközben figyeli az időjárás változásait.

  A japán Geibi és Fukuen vonal

  A japán vidék hangulatából kaphatunk ízelítőt a Hirosimától Fuchuig haladó vonalon, mely érinti a Chugoku régió hidakkal és alagutakkal átszelt hegyvidékét.

  A Bernina vasút Svájcból Olaszországba

  Az utazás a svájci St. Moritzból indul és az olasz Tiranóba vezet a Bernina-hágón keresztül, festői falvakon, szédítő sziklákon át és csillogó kék vizek mellett. Ez a legmagasabban fekvő alpesi vasútvonal Európában és a kontinens legmagasabb vasútja.

  A perui Ferrocarril Central Andino

  A Ferrocarril Central Andino Callao csendes-óceáni kikötőjét és a fővárost, Limát köti össze Huancayóval és Cerro de Pascóval. A négy részből álló virtuális utazás Chosicában kezdődik és az Andokban található Galera vasútállomás közelében ér véget. Az első részben áthalad a Puente Carrión-hídon, a második Matucanától San Mateóig tart, a harmadik a Puente Infiernillo-hídon és szűk kanyonokon, a negyedik rész pedig a világ egyik legmagasabb vasúti alagútján vezet keresztül.

  Durango és Silverton , Colorado, Egyesült Államok

  Ez a történelmi, keskeny nyomtávú vasútvonal két hegyvidéki várost köt össze és magas hegyoldalon halad át. A túra három részből áll, az első egy sziklafal mentén, az Animas folyó felett halad, a második a Colorado-hegységen halad át, a harmadik pedig lefelé vezet a vadnyugati Silvertonba.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!