Leégett cseh Svájc nemzeti parkjának legendás vadászháza

  A múlt héten tűz ütött ki a Csehország északi részén található, cseh Svájcként ismert nemzeti parkban. A tűz martalékává vált a Na Tokáni műemlékként jegyzett vadászház és nyaraló is - adja hírül az expats.cz.

  A Na Tokáni vagy Balzhütte mindkét épülete leégettForrás: Hoover5555/commons.wikimedia.org

  A tűzriadó harmadfokú volt, a lángokat tucatnyi tűzoltó és egy légi tűzoltó helikopter segítségével sikerült eloltani, de az épületet már nem sikerült megmenteni. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

  Mint a nemzeti park szóvivője, Tomáš Salov elmondta, helyi lakosok jelentették a vadászoknak, hogy füstöt látnak. A vadászok a helyszínre érkeztek, és akkor látták, hogy a nyaraló mindkét épülete lángokban áll.

  A Na Tokání története az 1780-as évekre nyúlik vissza, amikor már számon tartott vadászterület volt itt, az első kunyhókat az 1830-as években építtette Rudolf Kinský herceg, ezek azonban 1905-ben leégtek, majd az 1930-as években újjáépítették őket. Bár első látásra faháznak tűnnek, a szerkezetük valójában téglából készült, ahogyan ez látható vált, miután leégtek a kémények és a faborítás. A helyszínen történt károkat ezen a héten természetvédők mérik fel.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!