Évtizedekig rejtőztek ezek a bájos rajzok a svájci térképeken

Nemrégiben írtunk arról, hogyan és miért csempésznek a rajzolók olykor képzeletbeli városokat a térképekre, most pedig a mymodernmet.com cikkéből kiderült, hogy nem ez az egyetlen eszköz, mellyel egyedivé lehet varázsoni egy térképet.

Felfedezi a nem is annyira rejtett rajzot?Forrás: swisstopo.admin.ch

Több évtizede a svájci topográfiai hivatal dolgozói elkezdtek bájos illusztrációkat elrejteni Svájc hivatalos térképein. Az Alpok kontúrvonalai között megbújó mormotától a természetvédelmi terület lankáiba olvadó halakig a szerzők változatos módokon adták bizonyságát kreativitásuknak.

Egy meztelen nőt ábrázoló rajz közel 60 évig rejtőzött az észak-svájci Egg településén. 1958-ból származó, ívelt vonalait zöld, mocsaras vidékek és kék folyók alkották, és 2012-ig senki nem vette észre. Az alábbi térképen azonban másvalami rejtőzik.

Nem teljesen világos, mi motiválta a térképészeket, de valószínűleg csak szórakozni akartak egy kicsit.

Viszont ezeknek a rajzoknak az átcsempésze a szigorú ellenőrzéseken, azt jelenti, hogy az alkotóknak a világ egyik legrangosabb térképkészítő intézményét, a Swisstopót sikerült kicselezniük.

Miután azonban ezeket az illusztrációkat megtalálták, szerencsétlen sorsra jutnak, ugyanis eltávolítják őket a térképek következő kiadásából. Mint a Swisstopo szóvivője elmondta, a kreativitásnak nincs helye a térképeken. Ennek ellenére sokan gondolják úgy, hogy ezek a titkos illusztrációk a térképeken található, valódi rejtett kincsek. Az illusztrációk itt láthatók kiemelve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek