Tapasztalt túrázók voltak, mégis eltévedtek a vadonban

Tizennyolc nap után találtak meg élve két túrázót május 27-én az új-zélandi vadonban – közölte a rendőrség. A pár az új-zélandi Déli-Szigeten elterülő Kahurangi Nemzeti Parkban kirándult. Május 9-én indultak útnak, és öt nap múlva kellett volna visszatérniük. Egyik ismerősük kilenc napra rá jelentette az eltűnésüket.

Nehezen bejárható a Kahurangi Nemzeti Park hatalmas területeForrás: 3moreporkphotography/Wikipedia

Öt túraszakértő, három keresőkutyás csoport és két mentőhelikopter indult a felkutatásukra. A hét elején a rossz időjárás nehezítette a dolgukat. Végül egy mentőhelikopter talált rá a párra szerda délután. Kivizsgálásra kórházba szállították őket, de csak kisebb sérüléseket szenvedtek. Mindketten 23 évesek és tapasztalt túrázók.

A rendőrség szerint az első jelek arra utalnak, hogy már a barangolásuk első napjaiban eltévedtek, és úgy döntöttek, hogy nem mozdulnak arról a helyről, ahol ráeszméltek erre.

Mire megtalálták őket 18 nappal az indulásuk után, már elfogyott az élelmük.
A Kahurangi a szigetország második legnagyobb nemzeti parkja, 4520 négyzetkilométer kiterjedésű, körülbelül akkora, mint Veszprém megye, és egyes területein nincsenek kijelölt turistaösvények. A Gyűrűk Ura filmtrilógia egyes jeleneteit is ezen a tájon forgatták – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek