Kötélugrással és éjféli sorbanállással nyitott újra Új-Zéland

  Új-Zélandon hét héten keresztül a világ legszigorúbbjai közé tartozó lezárások voltak érvényben, így nem csoda, hogy akadt, aki igazán extrém élménnyel akarta megünnepelni a karantén végét. Közéjük tartozott Jim Boult, Queenstown polgármesterei is, aki bungee jumpinggal köszöntötte a szabadságot saját maga és a tévénézők legnagyobb örömére.

  Forrás: AFP/Marty Melville

  De nem ez volt az ország újranyitásával kapcsolatos egyetlen extrém helyzet. Aucklandben például a lakosok már éjfélkor elkezdtek sorban állni a fodrászatok és szépségszalonok előtt, hogy közel két hónap után végre professzionális kezekbe kerüljön a megjelenésük. Wellingtonban a családok a vízpartra áramlottak, mások az újból megnyitó üzletekben várakoztak - adja hírül a Reuters.

  A korlátozásokat április végén már enyhítették, de most a feloldások második szakaszában kinyithattak a boltok, kávézók és játszóterek is. A forgalom visszatért az utakra, a dolgozók pedig az irodaházakba. Az iskolák csak a jövő héten nyitnak.

  Az új-zélandi állampolgárokmostmár utazhatnak az egyes régiók között, a bárok május 21-től nyitnak újra. A társasági összejövetelek látszámát - ideértve az esküvőket és más szertartásokat is - 10 főben maximalizálták.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!