Az új-zélandi állatkert lakói hiányolják a látogatókat

Az új-zélandi állatkertben sok állat hiányolja az embereket: köztük a gorillák, a keák, a vidrák és a szurikáták - adja hírül a Guardian.

Forrás: Bernard Spragg/commons.wikimedia.org

Nathan Hawke, az Orana vadaspark munkatársa azt mondta, hogy az állatoknak hiányzik az emberek figyelme, és továbbra is megjelennek adott időpontban a megszokott, mindennapi találkozókra - annak ellenére, hogy az emberek egy ideig nem látogathatják az intézményt.

Az Orana több mint 400 állatnak ad otthont, és a gondozók mindent megtesznek, hogy valamennyire pótolják a figyelmet, amit az állatok igényelnek, így törekszenek arra, hogy ők is meghatározott időpontokban tartózkodjanak a park bizonyos helyein. Bíznak benne, hogy így minimalizálják az állatok zavarát, amit a látogatók hiánya okoz.

Az orrszarvúk például minden nap 15:15-kor jönnek elő hasvakarásra, miközben a zsiráfok pontosan délben és 15:00 órakor bukkannak fel meetingre.

A gondozóknak kétszer olyan nehéz szórakoztatniuk az állatokat, parfüm permetezését puzzle-t és szokatlan hangokat is bevetnek, emellett az állatok egy részét a park másik részére költöztették, hogy ezzel is növeljék az őket érő ingereket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek