Új-Zélandon élő adásban mozdult meg a föld

"Csak egy kis földrengés" - mondta Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök, élő interjúja közepén a mennyezetre pillantva, amikor földrengés rázta meg a Wellingtonban található parlament épületét - adja hírül a Guardian.

A parlament épülete WellingtonbanForrás: Ulrich Lange/commons.wikimedia.org

Az ország szeizmológiai ügynöksége szerint az 5,9 nagyságrendű földrengés epicentruma a fővárostól körülbelül egy órás autóútra található Levintől 30 km-re északnyugatra, 37 km mélységben volt. Sérülésről vagy károkról nem érkezett hír. A földrengés körülbelül 15 másodpercig tartott, és több tízezer ember érezhette az Északi-szigeten található Aucklandtől a Déli-szigeten található Dunedinig.

„Jól vagyunk" - mondta Ardern, jelezve, hogy készen áll az interjú folytatására, miután a rengés véget ért. "Nincs fölöttem lámpa." - tette hozzá. Mint később újságíróknak elmondta, az első gondolata az volt: „Ez most komoly?"

A legtöbb új-zélandi egyébként hozzá van szokva a földrengésekhez, már amennyire ez lehetséges, a szigetország ugyanis egy szeizmikusan aktív „tűzgyűrűn" fekszik, mely egy 40 000 kilométer hosszú, vulkánokból és óceáni árkokból álló ív a Csendes-óceánban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek