Új túraútvonallal bővül az ausztrál Grampians Nemzeti Park

A változatos vadvilággal, ősi sziklarajzokkal és pazar kilátással büszkélkedő Grampians Nyugat-Victoria egyik legnagyobb vonzereje. Most pedig grandiózus új túraútvonal épül itt, melynek első részét nemrég nyitották meg - adja hírül a Lonely Planet.

Kilátás a GrampiansonForrás: Faj2323/commons.wikimedia.org

A Grampians Peaks Trail 160 kilométer hosszú lesz, ha elkészül, és összekapcsolja az északon található Mount Zero homokkő-palástjait a déli Mount Abrupt árnyékában található vulkáni síksággal. A 13 naposra tervezett túra körülbelül 100 kilométernyi új szakaszt és 60 kilométernyi már meglévő pályát foglal magában, a kialakítás során szem előtt tartják a fenntarthatóságot és a minél kisebb környezeti hatást. A teljes pálya tervek szerint még idén elkészül.

Az első szakasz egy három napos túrát jelent a Halls Gap-től a Borough Huts-ig, újraigazított és továbbfejlesztett nyomvonalakkal, valamint kempinghelyekkel.

Az útvonal a Walk Victoria's Icons égisze alatt valósul meg, más, nagyobb távolságú túrákkal együtt, mint a Great Ocean Walk, a Falls to Hotham Alpine Crossing és a Coastal Wilderness Walk Kelet-Gippslandben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek