Videó is készült róla, hogyan hódították vissza a medúzák régi élőhelyüket

  Szokatlan jelenséget figyeltek meg és vettek videóra a biológusok Palawan strandjain. A Fülöp-szigetek dél-nyugati részén található keskeny, kard alakú szigeten pezseg a vízi élővilág, mivel a koronavírus miatt érintetlenül hagyták a turisták a közkedvelt üdülőhelyet.

  Átmenetileg nem strandolnak turisták El Nido, Corong Corong strandjánForrás: Shutterstock / Készítette: FotoIgor

  A turistaparadicsomban több ezer rózsaszín medúza gyűlt össze a partok közelében, és a víz felszínén lebegve élvezik, hogy nem zavarja őket a lubickoló emberek jelenléte. A vízi élőlényeket csak nagyon ritkán lehet látni, ugyanis az emberek jelenléte miatt a víz mélyén rejtőzködnek - írja a horvát Index hírportál.

  A biológusok, akik a jelenséget követik figyelemmel, a Palawan El Nido, Corong Corong strandján vették videóra a rengeteg rózsaszín medúzát. A felvételt a Twitteren is közzétették, viccesen megjegyezve, hogy úgy fest, ezeket az élőlényeket nem érintik a járvány korlátozásai:

  Montenegróban is pezseg az élővilág az átmenetileg nyugodt tengerben. A napokban a Kotori-öbölben delfinek játékát vette videóra egy helyi lakos. Brazíliában pedig édes kis teknősök foglalják vissza maguknak az elhagyatott strandokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!