Félmillió ember kényszerült elhagyni az otthonát a Fülöp-szigetekre lecsapó tájfun miatt

  Legalább 17 halottja van a Fülöp-szigetekre lecsapó Kammuri tájfunnak, amely miatt félmillió ember kénytelen volt elhagyni lakhelyét.

  Több mint 6500 ház és egy repülőtéri épület rongálódott meg a trópusi vihar keltette heves szélben, amely tetőket sodort el és ablakokat tört be. Egyes könnyűszerkezetes épületek teljesen megsemmisültek.

  A kép illusztrációForrás: skeeze/Pixabay

  Az országban 520 belföldi és külföldi légi járatot töröltek. Csak a főváros, Manila nemzetközi repülőterén mintegy 15 ezer embert érintettek a járattörlések kedden. Szerdától a légikikötő ismét rendben üzemel. Egyes területen az iskolák még szerdán is zárva maradtak, de a kormányhivatalok ismét fogadnak ügyfeleket.

  Négy ember egy megáradt folyóba fulladt a szigetállam keleti partvidékén lévő Sorsogón, Dél-Camarines és Quezón tartományokban. Öt ember a kidőlt fák és a levegőben felkavart törmelékek miatt haltak meg Kelet-Mindoro, Marinduque, Leyte és Quezón tartományokban. Három ember halálának körülményeit még vizsgálják. Tizennyolc ember megsérült, kettőt eltűntként tartanak nyilván.

  A Kammuri szerdára veszített erejéből - a szél a szigetektől távolodva óránként 95 kilométeres sebességű volt, a széllökések ereje óránként 115 kilométeres. Idén ez volt a Fülöp-szigeteket elérő huszadik tájfun. A szigetállamra hat évvel ezelőtt lecsapó Hajnan tájfunnak 6300 halottja volt, és négymillió ember kényszerült lakhelye elhagyására, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!