A Fülöp-szigeteken akár meg is halhat, aki megszegi a kijárási tilalmat

  Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke arra figyelmeztette az ország lakosságát, hogy lelövetheti a kijárási tilalom megszegőit - adja hírül az aljazeera.com.

  Kihalt utca a manilai kínai negyedbenForrás: AFP/2020 Anadolu Agency/Dante Diosina Jr

  "Legyen ez figyelmeztetés mindenkinek, hogy most kövesse a kormány intézkedéseit, mert kritikus fontosságú, hogy rend legyen" - mondta egy televíziós beszédében. „Senki ne veszélyeztesse az egészségügyi dolgozókat, az orvosokat...mert ez súlyos bűncselekmény. Elrendeltem a rendőrségnek és a katonaságnak, hogyha valaki bajt okoz, és életveszélyt jelent, lőjék le."

  Duterte fenyegetése annak is szólt, hogy Quezon City egy nyomornegyedének lakossága tiltakozást indított a telepe melletti autópálya mentén, mert sem élelmiszercsomagot, sem egyéb segélycsomagot nem kaptak a karantén kezdete óta eltelt több, mint két hétben. A rendőrség feloszlatta a tiltakozást és 20 embert letartóztatott.

  A Fülöp-szigeteken szerdáig 2 311 fertőzöttet regisztráltak, és legalább 96 ember halt meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!