Videón nézheti meg, hogyan hódítják vissza élőhelyüket a delfinek

Nemrég Montenegróban is terjedni kezdett a koronavírus megbetegedés, ami azt eredményezte, hogy leállt az óceánjárók és hajók közlekedése a tengeren. A Kotori-öböl nyugodt vizeit így most az élővilág veszi újra birtokába.

Delfinek játékát lehet meglesni Montenegróban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: PublicDomainImages

Ellenben a velencei hírekkel, Montenegróban valóban delfinek ugrándoznak az Adriai-tengerben. A Kotori-öbölen máskor is előfordul az emlősök felbukkanása, de ilyen szabadon mint most, csak nagyon ritkán van lehetőségük élvezni az élőhelyüket - tudtuk meg a Montenegrói RTV híréből.

Átlagos napokon a Kotori-öbölben hatalmas a hajóforgalom,, ami megzavarja a víz alatti életet. A járványhelyzet viszont változásokat hozott a tengeren: a vízi közlekedés szünetel, a delfinek pedig ezt kihasználva egyre gyakrabban lubickolnak a part közelében.

A jelenségnek a helyiek is örülnek, egy lakos amatőr felvételt is készített a delfinek játékáról, amit Facebook oldalán is megosztott:

 A Kotori-öbölben egyébként mintegy tíz főből álló delfincsapat számít visszajáró vendégnek. A forgalom szünetelése feltehetően még több élőlényt vonz majd a vidék vizeire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek