A Zara után a H&M is rááll a védőruhák gyártására

Több divat- és kozmetikai cég jelentette be az elmúlt időszakban, hogy átállnak a kézfertőtlenítők, maszkok és védőruhák gyártására, orvosolván a koronavírus krízis közepette fellépő készlethiányt. Ahogy korábban írtuk, a francia luxus divatmárka Louis Vuitton tulajdonosa az LVMH, ami egyben Christian Dior, a Guerlain és a Givenchy márkák anyavállalata az elsők között jelentette be, hogy parfüm- és kozmetikumgyártó egységeit teljes egészében kézfertőtlenítők készítésére állítja át, amit ingyenesen szállítanak ki a francia kórházaknak.

A H&M egyik irodaháza - IllusztrációAfif Kusuma/Unsplash

Miután a Zara is közölte, hogy kiveszi a részét a járvány elleni harcból, és elkezd egészségügyi védőfelszereléseket gyártani, most a H&M adta hírül, hogy gyáraiban védőruhákat tervez gyártani az elkövetkező hónapokban - írja a Designboom. A cégnek 5062 üzlete van világszerte, amelyből 3441-et kellett bezárnia a járványügyi intézkedések következtében, és még elbocsátásokra is sor kerülhet.

A cég, jelenleg azon dolgozik, hogy felkészítse a gyárait az új feladatra. Először azoknak az országoknak terveznek szállítani, amelyeknek leginkább szükségük van az ellátmányta. Hogy melyek ezek az országok, most próbálják felderíteni az Európai Unióval együttműködve. 

A L'Oreal már két hete gyárt kézfertőtlenítőket, múlt héten pedig azt közölték, hogy felgyorsítják a termelést, és a következő hetekben jelentős mennyiségeket terveznek előállítani a francia és az európai egészségügyi hatóságok igényeinek kielégítésére. 

A cég leányvállalata, a La Roche-Posay az összes európai partnerkórházát és gyógyszertártárát  kézfertőtlenítőkkel szereli fel, és ingyenes üres palackokat is küldtek már a francia gyógyszertáraknak, hogy azokban maguk állíthassák elő a kézfertőtlenítőket. Egy másik leányvállalat, a Garnier az ételszállító partnereknek biztosít kézfertőtlenítőket, és egymillió eurót adományoz a nonprofit partnereknek, hogy segíthessék a leginkább rászorulókat.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Hasonlóan készíti fel létesítményeit a Max Factor, Rimmel és Sally Hansen márkáiról ismert szépségipari cég a Coty is, hogy elkezdhessen kézfertőtlenítőket gyártani az egészségügyi szolgáltatók számára, adta hírül a cég.

A hiánytermékek gyártása mellett az LVMH, valamint az Inditex is kereskedelmi hálózataikat használják, hogy maszkokat rendeljenek Európába. Az LMVH 40 millió maszkot rendelt meg kínai gyártóktól Franciaország számára, az első 10 millióért 5 millió eurót fizetett. Az Inditex 10 ezret rendelt Kínából de további 300 ezret terveznek Európába szállítani, írja a New York Times.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek