Figyelmeztet a vodkagyártó, hogy ne készítsünk kézfertőtlenítőt az italából

A koronavírus terjedésével nő a kereslet a kézfertőtlenítők iránt, és sokakban felmerül az igény, hogy maguknak készítsék el a tisztítószert. A neten különböző receptek keringenek, többek között az, amelyikhez aloe vera és vodka szükséges - ehhez azonban a gyártónak is van egy-két szava - derül ki a House Beautiful cikkéből.

Forrás: Lvova Anastasiya/commons.wikimedia.org

A Tito vodkáját tartalmazó recept után a cég kénytelen volt közleményt kiadni, hogy bár jóllehet, neve összeforrt a "kézműves" jelzővel, inkább mégse használják az italát házi kézifertőtlenítő készítéséhez. Mint írják a Betegségmegelőzési Központ (CDC) javaslata alapján a vízzel és szappannak történő kézmosás a legjobb módszer a kórokozók elpusztítására. Ha szappan és víz nem állnak rendelkezésre, akkor érdemes az alkohol alapú kéztisztítókhoz fordulni, amelyek legalább 60%-os alkoholból készülnek.

A termék alkoholtartalmáról a címke tájékoztat. A Tito vodka azonban csak 40%-os, így nem felel meg a CDC ajánlásának. A cég emlékeztet arra, hogy bár az emberek alkoholnak hívják mindkettőt, amit megiszunk, és amivel fertőtlenítünk, az nem ugyanaz, mivel előbbiben számos, más anyag is található.

A problémára válaszul néhányan a Twitteren felvetették, hogy a Tito készíthetne kézfertőtlenítőt is, a cég azonban ugyanazt válaszolta, amit a házi szerek rajongóinak: italai nem kéztisztításra valók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek