Ezek a cégek felajánlották a kapacitásukat a vírus elleni küzdelemre

A koronavírus alaposan beavatkozott az ipari termelésbe is. Míg sok helyen leállni kényszerültek a gyárak, máshol rohamtempóban folyik tovább a munka, igaz megváltozott iránnnyal. A következő cégek olyan kellékekre cserélték termékeiket, melyek segíthetik a járvány elleni védekezést.

Készülnek a fertőtlenítők a Dior Jean-de-Braye-i gyárábanForrás: AFP/LVMH

A francia LVMH, a Christian Dior, a Guerlain és a Givenchy márkák anyavállalata az elsők között jelentette be, hogy parfüm- és kozmetikumgyártó egységeit teljes egészében kézfertőtlenítők készítésére állítja át, hogy nagy mennyiségű alkoholos gélt gyártson, miután Franciaországban hiány lépett fel.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok több szeszfőzdéje is kiegészítette hagyományos termékkínálatát fertőtlenítőkkel, melyeket ingyen oszt szét vásárlói között. Múlt héten például az atlantai Old Fourth Distillery posztolta az Instagramon, hogy 95%-os alkoholtartalmú fertőtlenítőt ad mindenkinek, aki megáll náluk és kéri. Hasonló terveket jelentett be a portlandi Shine Distillery and Grill és az észak-karolinai Durham Distillery is.

Nagy-Britannia arra kérte több autógyártóját, a Fordot, a Hondát és a Rolls Royce-t, hogy szálljon be a lélegeztetőgépek utánpótlásába, és a Elon Musk is azt üzente a Twitteren, hogy a Tesla is gyárt majd lélegeztetőgépeket, ha szükség lesz rá. Eközben a Ferrari és a Fiat Chrysler is tárgyalásokat folytat Olaszország legnagyobb lélegeztetőgép-gyártójával, hogy besegítsenek az életmentő gépek gyártásába.

A spanyol textilóriás, a Zara szintén kiveszi a részét a járvány elleni harcból, és elkezd egészségügyi védőfelszereléseket gyártani, többek között kezeslábasokat, kesztyűket, védőszemüvegeket és maszkokat készít. Eközben az Inditex a spanyol kormány rendelkezésére bocsátotta logisztikai kapacitását, illetve ellátási és elosztási hálózatát, mely világszerte több gyárat és üzletet köt össze. Most ezek is segítenek a védőfelszerelések gyártásában és elosztásában.

Nemcsak a ruhacégek kezdtek maszkokat gyártani, hanem például az IPhone-t gyártó Foxconn is. Hasonlóan éles, bár teljesen más típusú termékváltás történt az észak-olaszországi Trebaseleghében található Grafica Veneta könyvnyomdában, mely olvasnivaló helyett most egy darabig szintén maszkokat gyárt. A cég kétmillió maszkot ajándékoz el a rászoruló lakosoknak, és a továbbiakban napi másfélmilliót tervez gyártani. Természetesen Kína sem maradt ki a profilmódosításból, a Hunan Sunny & Sandy Toy játékgyártó állította át 40-ből 38 játékgyártó gépét infravörös hőmérők gyártására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek