Luxusszálloda vállakozik a Kenguru-sziget újjáépítésére a tüzek után

  Hollywoodi celebek kedvenc luxus-szállodája a Kenguru-szigeten ígéretet tett, hogy újjáépíti az idegenforgalmat, miután a bozóttüzek és a koronavírus következtében megrendült a sziget gazdasága, írja a Lonely Planet.

  Paul Asman és Jill Lenoble/Wikipedia

  Az ausztrál Kenguru-szigeten tavaly december 20-án kezdődtek a tüzek a sziget nyugati részén. A 40 fokos hőmérséklet és a 80 km/órás szél hatására a tűz gyorsan terjedt, hamarosan a sziget csaknem felét érintve.

  A katasztrófában ketten meghaltak, és megdöbbentő nagyságú állatállomány pusztult el: 100 000 juh, 25 000 koala, 160 ritka fényes fekete kakadu, számtalan gyík, kígyó, oposszum, hangyászsün és őshonos méhek. Becslések szerint 26 000 kenguru, a sziget erszényeseinek 40 százaléka is áldozatául esett a bozóttüzeknek.

  Vadvilága miatt korábban a turizmus mekkája 140 000 látogatót vonzott évente.

  De a tüzek következtében nyaralók százai égtek le és mentek tönkre, köztük a Southern Ocean Lodge, egy szikla tetején lévő luxus-szálloda, hollywoodi celebek kedvelt hotelje.

  A bozóttüzek és a koronavírus következtében visszaesett az idegenforgalom – különösen a kínai turizmus, – ami jelentősen megingatta a sziget gazdaságát. A Max Pritchard építész tervei szerint készült szálloda tulajdonosai most ígéretet tettek az újjáépítésre:

  "Rövid és középtávon vezető szerepet vállalnánk a Kenguru sziget idegenforgalmi iparának újjáépítésében. Amennyire csak lehetséges, szeretnénk hozzájárulni a Kenguru-sziget szélesebb gazdasági és társadalmi fellendüléséhez, amely valóban részét képezte a kunyhó rezonanciájának mind ausztrál, mind nemzetközi vendégeink számára" – mondta a cég, egy a Lonely Planet által publikált közleményben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!