Luxusszálloda vállakozik a Kenguru-sziget újjáépítésére a tüzek után

Hollywoodi celebek kedvenc luxus-szállodája a Kenguru-szigeten ígéretet tett, hogy újjáépíti az idegenforgalmat, miután a bozóttüzek és a koronavírus következtében megrendült a sziget gazdasága, írja a Lonely Planet.

Paul Asman és Jill Lenoble/Wikipedia

Az ausztrál Kenguru-szigeten tavaly december 20-án kezdődtek a tüzek a sziget nyugati részén. A 40 fokos hőmérséklet és a 80 km/órás szél hatására a tűz gyorsan terjedt, hamarosan a sziget csaknem felét érintve.

A katasztrófában ketten meghaltak, és megdöbbentő nagyságú állatállomány pusztult el: 100 000 juh, 25 000 koala, 160 ritka fényes fekete kakadu, számtalan gyík, kígyó, oposszum, hangyászsün és őshonos méhek. Becslések szerint 26 000 kenguru, a sziget erszényeseinek 40 százaléka is áldozatául esett a bozóttüzeknek.

Vadvilága miatt korábban a turizmus mekkája 140 000 látogatót vonzott évente.

De a tüzek következtében nyaralók százai égtek le és mentek tönkre, köztük a Southern Ocean Lodge, egy szikla tetején lévő luxus-szálloda, hollywoodi celebek kedvelt hotelje.

A bozóttüzek és a koronavírus következtében visszaesett az idegenforgalom – különösen a kínai turizmus, – ami jelentősen megingatta a sziget gazdaságát. A Max Pritchard építész tervei szerint készült szálloda tulajdonosai most ígéretet tettek az újjáépítésre:

"Rövid és középtávon vezető szerepet vállalnánk a Kenguru sziget idegenforgalmi iparának újjáépítésében. Amennyire csak lehetséges, szeretnénk hozzájárulni a Kenguru-sziget szélesebb gazdasági és társadalmi fellendüléséhez, amely valóban részét képezte a kunyhó rezonanciájának mind ausztrál, mind nemzetközi vendégeink számára" – mondta a cég, egy a Lonely Planet által publikált közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek