Búvármaszkokból lélegeztetőmaszkokat készít egy olasz vállalkozás

Cristian Fracassiról és csapatáról már korábban írtunk annak kapcsán, hogy a cég 3D nyomtatással készítettek szelepeket lélegeztetőgépekhez a bresciai kórháznak. A mérnök most még tovább ment, és újabb egészségügyi projektbe fogott, miután Renato Favero nyugdíjas főorvos azzal hívta fel, hogy tudnának-e búvármaszkokból lélegeztetőmaszkokat csinálni - adja hírül a millionaire.it.

Forrás: Cristian Fracassi/youtube.com

Fracassi azonnal hozzálátott a projekthez, és belefogott a Decathlontól kapott 20 búvármaszk átalakításába. A maszkok szájcsövét 3D-nyomtatott szelepekre cserélte, ami lehetővé teszi, hogy a maszkokat az oxigéncsövekhez rögzítsék.

Az új szelep még nevet is kapott, Charlotte-nak keresztelték. A terméket két kórházban, három körben tesztelték, minden alkalommal az orvosok tanácsai szerint átalakítva, míg végre működőképes lett, és bármikor megismételhető. Be is nyújtották a szabadalmat, melyet ingyenesen hozzáférhetővé tesznek majd, hogy mások is nyomtathassanak ilyen eszközt szükség esetén.

Az építő- és építészmérnöki diplomával, valamint anyagmérnöki doktori fokozattal és közgazdasági mesterképzéssel rendelkező Fracassinak nem ez az első szabadalma: van a tarsolyában műanyagtégla és egy olyan vízből és sóból álló kocka is, amely jelzi, ha a fagyasztott étel már egyszer kiolvadt.

Fracassi egy befektető segítségével alapította meg Isinnova nevű startupját, amely már 50 szabadalmat regisztrált.

A Decathlon magyarországi képviseletének kérésére felhívjuk az olvasóink figyelmét arra, hogy a maszk forgalmazója továbbra is kizárólag sznorkelinghez, azaz felszíni búvárkodáshoz javasolja a terméket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek