Egyedülálló élmény a pelyhes fiókák élő közvetítése

Ahova most nem mehetünk, a technológia gondoskodik arról, hogy megleshessük a természet egyik legcsodálatosabb látványát. Jelenleg amerikai uhu baglyok ezrei kelnek ki Arizonában, és élő közvetítés útján most bárki megnézheti ezt az izgalmas eseményt.

Ahogy növekednek, ilyen cuki pelyhes kis fiókákká cseperednekForrás: National Digital Library of the United States Fish and Wildlife Service/Wikipedia

Az Arizonai Vad- és Halágazatnak (AZGFD) feladata, hogy megőrizze a terület vadvilágának élőhelyeit, illetve helyreállítása. Ők telepítették a kamerát a bagoly fészkébe, ami által most bárki élőben figyelheti a bagolyfiókák kikelését márciusban.

Az amerikai uhu baglyok Arizonában és az egész amerikai kontinensen fellelhető. A fióka anyja – aki tollakkal borított füleiről könnyen felismerhető, – általában fészke közelében marad, hogy figyelje fiókáinak kikelését, amint azt a kamera által készített képek is mutatják. Az amerikai uhu bagoly faj az egyik legszélesebb körben elterjedt és leggyakoribb példány az amerikai kontinensen, köszönhetően a különböző élőhelyekhez való alkalmazkodó képességének is. Nagyon népszerű Észak-Amerikában és Dél-Amerika nagy részén.

Emberek sokasága kerekedik fel minden évben, hogy ebben a kikelési időszakban felkeressék a leghíresebb úti célokat, és meglessék a természet csodáit, a pici fiókákat. Ebben az évben a csoda már online is látható.

Az élő közvetítést az Arizonai Vad- és Halágazat (AZGFD) weboldalán nézhetik meg. Ez a streaming technológia lehetővé teszi, hogy közvetlenül a természetben megnézzük ezeket az szépséges állatokat. Semmin sem változtatnak: az állatok természetes viselkedését láthatjuk a kamerákon keresztül, így ez a leghitelesebb forrás a megismerésükhöz. A fiókák kibújása a napokban zajlik – írja a Si Viaggia.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek