Bekamerázott fészekben landolt a hazatért fekete gólya

Megérkezett az első fekete gólya a Gemenci erdőbe. A fokozottan védett madár bekamerázott fészekben landolt 2020. március 3-án reggel 6:31-kor.

Forrás: webkamera, Gemenc Zrt.

Immár 8. éve folytatódhat a tudományos megfigyelés, melyek adatai szerint a fokozottan védett fekete gólyák elsőként megérkező egyedei gyakran több, még el nem foglalt fészket is megtekintenek, hiszen keresik a legmegfelelőbb helyet a költésre és az utódok felnevelésére. A remények szerint, a most megérkező gólya, megfelelőnek találja a fészket, így részesei lehetünk egy újabb költési időszaknak. A webkamerás megfigyelés nemcsak a szakembereknek nyújt fontos információkat, hanem az erdőgazdaság és az együttműködő partnerek természetvédelmi szemléletformálásában is sokat segít.

Forrás: webkamera, Gemenc Zrt.

A múlt évben több mint egymillió alkalommal tekintették meg az érdeklődők a Gemenc Zrt. honlapján a fészekkamera felvételeit. A webkamerákat megfigyelő érdeklődők, szakemberek és tudósok csak szemlélői a költés sikerességének és sikertelenségének egyaránt – hiszen ezek az események hozzátartoznak a természet rendjéhez, melybe semmiképp nem célja beavatkozni a Gemenc Zrt.-nek – írják az általuk kiadott sajtóközleményben. A megérkezésről itt nézhetik meg a kisfilmet, míg az eseményeket élőben a Gemenc Zrt. webkameráján követhetik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek