Így juthatnak el gyorsan a híres operaháztól a korallzátonyra épült barlangokig

  Mostanra a legtöbben már biztosan tisztában vannak az interneten elérhető élő streaming és virtuális lehetőségek sokaságával. Egy kényelmes kanapéról bejárhatják a föld legérdekesebb helyeit, megcsodálhatják a legkülönfélébb látnivalókat, sőt megnézhetnek és meghallgathatnak különböző előadásokat is. Itt van példának okáért a Metropolitan Opera, melynek weboldalán élőben nézhetik és hallgathatják meg az előadásokat. De ha kedvük szottyan, sétálhatnak a Kínai nagy falon is.

  Kinai nagy fal egy része, ami a valóságban nehezen, online viszont könnyedén végigjárhatóForrás: Severin.stalder/Wikipedia

  Ha nem is pontosan olyan érzés, mintha a természetben járnánk, de még így is lenyűgöző a Carlsbad-barlangokban tett virtuális látogatás. Az új-mexikói Carlsbad Caverns Nemzeti Park területén található a világ egyik legnagyobb barlangrendszere, amelynek alapját egy 255 millió évvel ezelőtt keletkezett korallzátony adja. Sziklás kanyonok, virágzó kaktuszok és sivatagi állatok – ezek a kincsek találhatók meg felszín felett a Chihuahuan-sivatagban, míg alatta több mint 119 barlang rejtőzik.

  Carlsbad Caverns Nemzeti Parkban található a világ egyik leglátványosabb barlangrendszereForrás: Coveredinsevindust/Wikipedia

  A parknak különös története van, mivel ez egy olyan hely, ahol sok emberi tevékenység zajlott az ősemberektől az amerikai indiánokig. A személyesen odalátogató vendégek a múzeumban többet is megtudhatnak a terület gazdag történelméről, a mintegy egymillió műtárgyon keresztül, amelyeket ott őriznek. Aki viszont nem akar olyan messze elutazni, a kanapén ülve is fantasztikus utazást tehet oda, ahol megtalálható a denevérek kedvenc lakhelye is.

  A Carlsbad-barlangban húzódik meg az 1220 m hosszúságú, 191 m szélességű és 78 m magasságú „Big Room" nevű barlangterem, amely nagyobb, mint hat futballpálya, ezáltal a világon az egyik legnagyobb. A virtuális látogatók ide is betérhetnek – írja a Travel and Leisure.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!