Európától Amerikáig elegáns hotelek nyílnak meg a betegek előtt

  Ahogy a koronavírus világszerte terjed, a szállodákat kórházakká alakítják át, hogy segítsék az egészségügyi rendszert. A hotelek a világ legtöbb pontján egyébként konganának az ürességtől, így viszont a szobák, amelyek eddig utazókat fogadtak, most orvosok és ápolók szállásává válnak, illetve kórházi osztállyá alakulnak át.

  Manchesterben hamarosan két szálloda is bezárja kapuit a nagyközönség előtt, hogy az Egészségügyi Szolgálat (NHS) orvosai, ápolói és más egészségügyi szakemberek lepjék el. A Stock Exchange Hotelben és a Hotel Footballban – amelyek a korábbi Premiership labdarúgók, Gary Neville és Ryan Giggs résztulajdonát képezik, – 176 szobát ajánlanak fel ingyenesen.

  A Hotel Football ManchesterbenForrás: cache.marriott.com

  "Azzal, hogy mindkét szállodánkat költségmentesen kínáljuk az Egészségügyi Szolgálatnak, reméljük, hogy egy kis támogatást nyújthatunk az egészségügyi szakembereknek ezekben a nehéz időkben" – mondta Neville.

  Más brit szállodák is csatlakoznak Nevillehez és Giggshez. A nagyobb láncok, például a Hilton, a Travel Lodge és a Best Western Great Britain jelenleg tárgyalásokat folytatnak, amelyekben megpróbálják felmérni a szállás, vagy akár a kórházi osztályok biztosítását, bár ez utóbbi számtalan logisztikai és biztonsági megfontolást igényel.

  A milliárdos Roman Abramovich, a Chelsea Labdarúgó Klub tulajdonosa, szintén felajánlotta a segítségét: ingyen rendelkezésére bocsájtja az NHS dolgozóinak a tulajdonában álló Stamford Bridge Millennium Hotel szobáit. Számos lánc együttes erőfeszítéseivel így több ezer helyiség szabadul fel.

  Stamford Bridge Millennium HotelForrás: Andy Carver/.millenniumhotels.com

  Spanyolországban, ahol teljes kijárási tilalmat rendeltek el, a madridi Gran Hotel Colon 350 szobájában fogadják a koronavírussal enyhén fertőzött betegeket, ezzel segítve a spanyol kórházak helyzetét, ahol a súlyos és kritikus eseteket gyógyítják.

  A Grand Hotel Colon aulája MadridbanForrás: ayrehoteles.com

  Olaszországban, ahol már meghaladta a járvány okozta halálesetek száma Kínát, szintén kérték a szállodatulajdonosokat, hogy hasonló létesítmények kialakításával segítség az egészségügyben dolgozókat. A szomszédos Franciaország még szigorúbb intézkedéseket hozott: az állam számos szállodát lefoglalt az egészségügyi dolgozóknak. Eközben az Egyesült Államok több államában is átalakítják a hoteleket. 

  Az egészségügyi szakemberek ilyen jellegű ideiglenes elszállásolása komoly szerepet játszott a vírus terjedésének leküzdésében. Vuhanban a kínai kormány speciális létesítményeket állított fel, ahol a koronavírusos betegeket kezelő orvosokat és ápolókat helyezték el, hogy a fertőzésveszélynek kitett egészségügyi dolgozók elszigetelődhessenek a családjuktól és az ismerőseiktől. Az orvosok és az ápolók így egyúttal könnyebben is juthattak el a kórházakba, mivel a tömegközlekedés is leállt – írja a Lonely Planet. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!