Ezt a dán hotelt mintha csak karanténra találták volna ki

A dán fővárosban található egy szálloda, melyet mintha kimondottan elszigetelődésre terveztek volna. A Nordhavn-negyed tengerpartján található THEKRANE-t egy 1944-ben épült szénemelő daruból alakították át hotellé. Kiváló hely az elvonulásra azoknak, akik meg tudnak barátkozni az ipari környezettel.

Forrás: coast_studio/facebook.com/pg/thekranecopenhagen

Az ötlet Klaus Kastbjerg ingatlanfejlesztő fejéből pattant ki, aki megvette az Unionkul nevű széntársaságot a parton található két daruval együtt, majd megbízta az Utzon Architects-et, hogy a kisebből rendezvénytermet alakítson ki, a nagyobból pedig szállodát, mely egyébként szintén rendelkezik tárgyalóval. A létesítmény 2017 augusztusában nyitotta meg kapuit - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

Forrás: coast_studio/facebook.com/thekranecopenhagen

A szállodában egyetlen, igaz, tágas lakosztály található, méghozzá 15 méteres magasságban. A hálószoba az eredetileg a daru motorjait és kábeleit tartalmazó térben kapott helyet, a nappali pedig a korábbi sofőrkabint foglalja el, és található még az apartmanban fürdőszoba is, melynek üvegmennyezete biztosítsa, hogy a vendégek természetes fény mellett zuhanyozzanak reggel.

Fényből egyébként sincs hiány, az ablakok ugyanis a padlótól a mennyezetig érnek, és a tengerre néző panorámát nyújtanak. Jó időben a vendégek a teraszon is élvezhetik a kikapcsolódást, de lemehetnek a szintén a szállóhoz tartozó fürdőbe is, melyet a hajdani daru raktárából és javítóműhelyéből alakítottak ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek