Érdekességeket közöltek a horvátok az Utazási kiállításon

Bor- és sajtkóstoló és sok hasznos információ található a Horvát Idegenforgalmi Közösség standján a budapesti Utazás kiállításon. 

A magyarok kedvenc szigete is bemutatkozott

A horvát standon jelen van a magyarok egyik kedvenc tengerparti úti célja, Vir sziget idegenforgalmi közösségének vezetője, Srdjan Liveric is. A szakember elmondta, hogy Magyarország negyedik helyen áll azon országok rangsorában, ahonnan a legtöbb turista érkezik, tavaly például 5%-kal nőtt a magyar turistaforgalom a szigeten - tudtuk meg a Turizmus.com híréből.

Egyre több magyar nyaral a Vir-szigetenForrás: Shutterstock / Készítette: xbrchx

A standon a meghívottak olyan különlegességeket is megkóstolhattak, mint a Pag szigeti juhsajt, a széllel szárított tengermelléki sonka valamint a Zlahtina nevű fehér- és a Dingac vörösbor. Ezek a gasztronómiai különlegességek a turistákat is várják horvát nyaralásuk során.

Kiemelten sok turistát várnak idén is

Idén két szempontból is a szokásosnál még több nemzetközi figyelmet kapott Horvátország. Egyrészt átvette az Európai Unió soros elnökségét, másrészt Rijeka az idén büszkén viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet, ahol a sok program mellett ezeket a látványosságokat is érdemes körüljárni. A magyar turizmus szempontjából fontos pozitív változás az idei nyáron, hogy új járat indul Budapestről Dubrovnikba és Zadarba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek