Újabb bizonyíték, hogy egyre több magyar nyaral Horvátországban

Tizedével nőtt a magyar-horvát határforgalom Letenyén, azaz több mint 5,5 millióra emelkedett tavaly a magyar-horvát határon a személyforgalom, a teherjárművek száma pedig több mint hatvan százalékkal emelkedett - derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken kiadott összesítéséből.

Hvar is a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyeForrás: Shutterstock / Készítette: DaLiu

Az MTI kérésére összeállított adatok szerint 2019-ben csaknem 5 millió 529 ezer utas lépett át a közúti vagy autópálya-átkelőn, 10 százalékkal több mint 2018-ban.

A ki- és belépő utasok között a legtöbb magyar volt, több mint egymillió 474 ezer, a számuk 14 százalékkal haladta meg az előző évit.

Érdekességnek számít, hogy míg a lengyelek száma négy, a cseheké hét, a horvátoké pedig 25 százalékkal emelkedett, addig a szlovákok száma két százalékkal csökkent 2018-hoz képest.

A rendőrségi adatok alapján évről évre növekszik az autóbusszal utazók száma. Csak júliusban 2016 óta közel megduplázódott a buszok száma, meghaladva a múlt évben már a 4100-at. Még mindig a főszezonban utaznak a legtöbben, de az is tapasztalható, hogy egyre növekszik az elő- és utószezoni utazók száma, arányában 40-60 százalékkal.

Érdekes tendencia, hogy mindezek mellett november-decemberben, az adventi időszakban is egyre nagyobb a forgalom Magyarország és Horvátország között, 2018-ban több mint 70 ezer, tavaly viszont már 99 ezernél is több utas jelentkezett ekkor átlépésre Letenyénél.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek