Ezeket a horvát helyeket imádták tavaly a magyar turisták

Rekordszámú magyar turista vendégeskedett tavaly Horvátországban, ezzel folytatódott az évek óta tartó tendencia.

2019-ben több mint 644 ezer magyar turista közel 3300 ezer vendégéjszakát töltött Horvátországban. A vendégszám 3,3 százalékkal, a vendégéjszakák száma 2,3 százalékkal haladta meg a 2018-ast - tudtuk meg az MTI híréből.

Rovinj a magyarok egyik kedvenceForrás: Shutterstock / Készítette: LuckyPhoto

Ide utaztak a legtöbben

Az adatok alapján a legtöbb magyar a Kvarner-öböl valamelyik településén vagy szigetén töltötte az idejét, 191 ezer turista csaknem 916 ezer éjszakát. A második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget volt, a harmadik pedig Split térsége, amitől alig lemaradva Zára (Zadar) térsége következik a sorban.

Kedvenc településeink

Településekre lebontva a legtöbben a magyarok közül Crikvenicát keresték fel, ahol a romantikus csókpontok és családbarát strand mellett érdemes felkeresni a város tortáját, amely sehol máshol nem kóstolható meg a világon.

A vendégszámot tekintve Rovinj szerepel a második helyen 23,6 ezer fővel, Vir pedig a harmadikon 22 ezer látogatóval. A tartózkodási időt illetően azonban Vir volt a népszerűbb, majd Rovinj következik a sorban.

A további leglátogatottabb település sorrendben Zágráb, Abbázia (Opatija), ahol egy magyar kiállítást is megnézhetnek, Poreč, Medulin, Zára és Rab volt. Ez utóbbit ősszel mi is meglátogattuk - ebben a cikkünkben olvashatják el, mit érdemes körbejárni a városban és a szigeten, ha ide utaznak az idén.

Érdekesség, hogy a magyar turisták túlnyomó többsége egyénileg kereste fel Horvátországot, és csak egy kisebb réteg járt az adriai államban utazási irodák szervezésében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek