Kézműves szuvenírekkel szorítják ki a kínai bóvlit a horvát tengerparti városból

"Dar iz Krka" azaz "Ajándék Krk-től" jelmondat alapján töltik meg kézműves termékekkel a tengerparti város szuvenírkínálatát. A kezdeményezés a helyi turisztikai hivatal ötlete volt, és nem ez az első alkalom, hogy nyitnak a kézművesek felé.

Ilyen látkép várja, ha Krk-re megy nyaralniForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

Egy pályázatot hirdettek meg, amelyben lehetőséget kínálnak a helyieknek, hogy kézzel készült termékeiket felajánlják a város szuvenírkínálatába. A készítményeknek bizonyos kritériumoknak kell megfelelniük: kizárólag igényesen előállított, minőségi tárgyak lehetnek, és mindenképp bele kell illeszkedniük a hely identitásába.

Az apró ajándéktárgyaktól kezdve, a helyi jellegű, gasztronómiai finomságokon át, multimédiás anyagokat is fogadnak. A hűtőmágnesek, párnák, vászontáskák, festmények, házi lekvárok és sütemények mellett tehát videóanyagokat is be lehet mutatni.

Krk jelenlegi kézműves portékáit már most is megnézhetik: találnak közöttük fából készült használati tárgyakat, kerámiatálakat és -díszeket, de a város látképét ábrázoló puzzle-t is. Aki művészi alkotással térne haza, annak is akad kínálat. 

A turisztikai hivatal terve, hogy a szezon kezdetétől már csak olyan ajándékokkal térjenek haza a turisták, amelyek valóban tükrözik a város értékeit és hangulatát, nem úgy, mint a Kínából behozott műanyag csecse-becsék – írja a horvát Hr Turizam idegenforgalmi magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek