Ez volt Horvátország egyik legkeresettebb látványossága tavaly

Ha szeretné megnézni Károlyváros legkeresettebb látványosságát, akkor az édesvízi akváriumot keresse. 2019-ben több mint 73 ezren voltak kíváncsiak az itt bemutatott vízalatti élővilágra.

Az akváriumban különleges halakkal nézhet farkasszemetForrás: Shutterstock / Készítette: LevT

A betérők többsége ugyan horvátországi, de gyakran érkeznek magyar, szlovén, német, lengyel és cseh nézelődők is. Aki jegyet vált az Akvatika elnevezésű komplexumba, az folyók mélyén érezheti magát és olyan halakat, vízi növényeket vehet szemügyre, amelyekkel addig talán nem találkozott.

Ha szeretnének otthonról körbenézni az akváriumok között, akkor ide kattintva, az intézmény honlapján egy virtuális sétát is tehetnek. Amennyiben inkább élőben tekintenék meg az élőlényeket, a téli időszakban minden nap 9 és 17 óra között válthatnak jegyet, nyáron pedig 9-től 19 óráig várják a vendégeket a komplexumban.

Egy felnőtt belépőjegy 60 kunába kerül, míg a gyerekek kedvezményesen 35 kunáért nézhetik meg az akváriumokat. Négy fős család esetén érdemes a 120 kunás családi jegyet megvásárolni.

Az Akvatika egyébként az első édesvízi akvárium Horvátországban. Amellett, hogy turisztikai látványosság, ökológiai, oktatási és tudományos értéket is képvisel, és nagyban hozzájárul az egész város látogatottságához. Az akvárium kialakításához egyébként a települést átszelő négy folyó adta az ihletet - írja a horvát Hr Turizam magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek