Horvátország jó hírrel szolgál a környezetbarát turistáknak

Megnyitották a 100. elektromosautó-töltőállomást Horvátországban. A folyamatos fejlesztésekkel az ország még több környezetvédő turista igényeit tudja kielégíteni - írja a HrTurizam hírportál.

A horvátoknál biztosan nem lesz gondja az e-autó-töltésselForrás: Pixabay / Készítette: stux

Az e-töltőket megtalálhatjuk a városokban és az autópályákon egyaránt, így biztonságosan juthatunk el az úti célig. Jelen pillanatban a töltőhálózat lefedi az összes autópályát és a többi fontos útvonalat, a városközpontokat, turisztikai célpontokat és szigeteket.

Hasonló intézkedéseivel Horvátország előkelő helyen szerepel a környezetbarát turisztikai megoldások terén, gondoljunk csak a nemrég életbe lépett dubrovniki kezdeményezésre, emellett a fenntartható fejlődés is köztudottan kiemelt szerepet kap.

A jövőben tovább folytatják a töltőállomások telepítését, a tervek szerint pedig 2020-ig 50 kilométerenként állnak majd rendelkezésre a töltők az autópályák mentén. Emellett lesz belőlük minden kikötőben és repülőtéren, sőt, a vasút- és autóbusz-állomásokon is találkozhatnak a berendezésekkel az utasok. Ezen a weboldalon megnézheti, pontosan hol találhatók töltőállomások a szomszédos országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek