A horvátok hangulatos turista csalogató filmje lett a műfaj legjobbja

Nemrég írtunk róla, hogy szavazhatnak az év turisztikai filmjére, ahol esélyes nyertesként indult a horvát "Dubrovnik Riviera" kisfilm is - most pedig már arról ír a horvát sajtó, hogy a film az első helyen végzett a versenyben.

Dubrovnik a magasbólForrás: Pixabay / Készítette: Siggy Nowak

A legjobb turisztikai filmeket nyolcadik alkalommal díjazták a megszervezett zágrábi „Tourfilm" fesztiválon. Idén mintegy 300 kisfilmmel versenyeztek a világ 41 országából.  

Érkeztek kisfilmek Spanyolországból, Portugáliából, Szaúd-Arábiából, Japánból, Ecuadorból és Brazíliából is, a verseny-munkákat pedig egy tíztagú nemzetközi zsűri bírálta - írja a horvátországi HrTurizam portál.

A fesztiválon a „Dubrovnik Riviera" film bizonyult a legjobbnak, amely egyben Horvátország legjobb turisztikai filmje is lett. 

A zágrábi fesztivál a filmfesztiválok nemzetközi egyesületének, a CIFFT-nek a része, amelynek a székhelye Bécsben van. A rendezvényen a „Turizmus promóciója-életstílus" díjat is átadták, amelyet azok kaphatnak meg, akik munkájuk során méltóan szólnak és írnak Horvátországról. Idén ezt a díjat Dagmar Meneghello újságíró kapta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek