Új pompájában csodálható meg ez a dubrovniki kulturális örökség

  A Dubrovnikban tartott Lazareti projekt záró konferenciáján adták át a felújított történelmi komplexumot, ami mostantól új pompájában várja a Dubrovnikba látogató turistákat. Üj rendeltetésének köszönhetően a kulturális örökség része lett, emellett turisztikai és kulturális tartalmakkal rendelkezik - írja a horvátországi turisztikai portál, a HrTurizam.

  Lazareti, a városfaltól 300 méterre keletre található épületegyüttesForrás: Shutterstock / Készítette: Anamaria Mejia

  A Lazareti tenger felőli részét, 8 megőrzött épülettel és 5 udvarral 1632-ban már felújították, hogy a nagyobb hajók is elférjenek mellette. A 17. században a komplexum Dubrovnik és az Adria legnagyobb kereskedelmi tranzitközpontja volt, és a Földközi-tenger egyik legjobban szervezett karanténja.

  Dubrovnik jövőbeli kulturális központjaként a Lazareti várhatóan teljes mértékben hozzájárul majd a fenntartható fejlődéshez, a turisták számára pedig egy érdekes és látványos kirándulóhelynek bizonyulhat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!