Mostantól egyszerűbben leparkolhatja az autóját Dubrovnikban

Tavaly nyáron már javasoltunk egy mobil alkalmazást, amellyel egyszerább befizetni a parkolási díjat Horvátországban, most pedig egy újabb fejlesztés könnyíti meg a Dubrovnikban nyaraló autósok dolgát. Okos parkolási berendezést helyeztek működésbe a tengerparti városban.

Okos parkolás - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Chesky

Közel 2000 szenzor kapott helyet a parkolókban Dubrovnik területén, amely érzékeli, hogy melyik parkolóhely foglalt, és közvetíti az információt az autóvezetőnek egy mobil alkalmazáson keresztül. Az újdonsághoz hozzá tartozik húsz nyilvános okos információs tábla is, amelyen telefonhasználat nélkül is meg lehet nézni, hogy hol van a legközelebbi szabad hely, sőt az oda vezető utat is megrajzolja.

A fejlesztés a „Dubrovnik Smart City" projekt része, és az a cél, hogy idővel minél több okos megoldás kapjon helyet a városban. A mostani fejlesztéssel a közlekedési dugókat szeretnék mérsékelni, amely főleg a nyári szezonban okoznak fennakadásokat az utakon. Emellett üzemanyagkímélő és stresszmentes is lesz a parkolás az okos megoldásnak köszönhetően - írja a horvát HrTurizam.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek