Alig ért véget a nyár, Dubrovnikban már a téli programokat szervezik

Ebben az évben is megszervezik a dubrovniki téli fesztivált, amikor a város varázslatos hellyé változik, sok-sok énekkel, színes égővel és boldogsággal.

Így fest Dubrovnik a adventi időszakbanForrás: Shutterstock / Készítette: Martin Seperic

A programsorozat az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődik november 30-án, és 2020. január 1-éig tart. A fesztivál megnyitóján a népszerű Frajle női popegyüttes lép színpadra a Szent Balázs templom előtt.

Az utcákon és tereken különféle ételeket és italokat kóstolhatnak majd az érdeklődők. December 21-én, a már hagyományos „Karácsonyi mese" elnevezésű rendezvényen a gyerekeket különféle szórakozási lehetőségek és ajándékok várják. A meghitt karácsonyi dallamokat a dubrovniki szimfonikus zenekar, a dubrovniki kórus, szólisták, valamint Valentina Fijačko szoprán énekesnő és az ismert énekesnő, Vanna szolgáltatják.

A város annak érdekében, hogy még több turistát csalogasson Horvátországba, idén a hatodik alkalommal szervezi meg a "Szombati téli reggelt" a fesztivál részeként. 2019. november 9-től 2020. március 28-ig minden szombaton ingyenesen angol nyelvű idegenvezetéssel mutatják be a várost az egyéni látogatóknak.

A kellemes hangulathoz egy ingyenes koncert is hozzájárul, amely 11:30-tól hallható a Szent Vlach templom előtt.  

A körút reggel 10 órakor veszi kezdetét az Idegenforgalmi Informatív Központ elől, amely a Brsalje utca 5. szám alatt található. Az ingyenes idegenvezetésre előző nap este 6 óráig kell jelentkezni személyesen a központban, vagy a +38520312011 telefonszámon, illetve a tic.pile@tzdubrovnik.hr email címen - tette közzé a tzdubrovnik.hr.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek