Ez a négy balkáni ország a világ legszebbjei között ékeskedik

Az amerikai Condé Nast Traveler magazin rangsorolta a világ 40 legszebb országát, amelyek között ott ékeskedik négy balkáni is: Horvátország, Montenegró, Görögország és Szlovénia is bekerült a legjobbak közé - írja a szerbiai Blic hírportál.

Horvátország, Plitvicei-tavakForrás: Pixabay / Készítette: Plitvicei-tavak

A balkánia régió kiemelkedő szépségű országait olyan országok között emlegetik, mint Új-Zéland, Costa Rica, Ausztrália, Kenya, Thaiföld vagy Japán. Horvátországot az amerikai utazási magazin a gyönyörű barlangjai, a dombos mezői és a páratlan tengerpartja miatt sorolta a legszebbek közé.

Szlovénia a sokszínűségének köszönheti, hogy felkerült a ranglistára: itt bárki belekóstolhat a hegyvidéki atmoszférába, az Alpok hangulatába, ugyanakkor felüdülhet a szemet gyönyörködtető Bledi-tó partján vagy a környező erdőkben.

Szlovénia, Bledi-tóForrás: Pixabay / Készítette: Walkerssk

Montenegróról azt írja a magazin, hogy ez a tenger és a szárazföld gyönyörű találkozóhelye. Eltekintve a helyenként drága nyugágyaktól viszonylag kevés pénzből pihenhetünk a helyi strandokon.

Montenegrói tengerpartForrás: Pixabay / Készítette: dm_bor0

Görögországban a gazdag szigetvilág varázsolhatja el a turistákat, de Athén és Santorini épületei is megérnek egy kirándulást - írja a lap. Továbbá kiemeli, hogy az ország északnyugati részén különleges erdőket barangolhatunk be és a hegyi túrázásra is lehetőség nyílik.

Görög tengerpartForrás: Shutterstock / Készítette: Balate Dorin

A szomszédos országok közül Ausztria is bekerült a világ legszebbjei közé.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek