Méregdrága a nyugágy ezeken a montenegrói strandokon

Nemrég azért lázadtak fel a turisták, mert egyes montenegrói strandokon a szolgáltatók nem tartották be az új törvényt, miszerint 17 óra után ingyenesen lehet használni a nyugágyakat. A törvényszegő kisvállalkozókat fülön csípték, de az ellen semmit sem lehet tenni, hogy egyes strandokon akár 120 eurót is elkérnek egy nyugágy és egy napernyő napi használatáért.

Ki kell nyitni a pénztárcát, ha ezeken a nyugágyakon lazulnaForrás: Shutterstock / Készítette: Készítette: NICOLA MESSANA PHOTOS

A Montenegrói RTV híre szerint, két pazar, tengerparti éjszaka szállodai árát is elkérik néhol a strandolóktól, ha kényelmesen, napozóágyon, napernyő alatt szeretnének pihenni. Ilyen például a Miločer strand, másik nevén a Királyi strand, ahol 120 euróba kerül egy napra az imént említett szolgáltatás, ami felér két napi apartmanbérléssel Budva központjában.

Szintén ki kell nyitni a pénztárcáját, ha Sveti Stefan hoteljének strandján szeretne eltölteni egy napot. A kristálytiszta vizéről híres Kraljičina strandon található szálloda nyugágya száz euró egy napra, a hotel vendégeinek viszont nem kell számolniuk ezzel a plusz költséggel.

A Budva Riviéra többi strandján ennél jelentősen olcsóbb a strandolás, de a következő helyeken még mindig drága mulatság nyugágyat bérelni: Budva legnépszerűbb strandján, a Morgen parton 25 euró a bérlés, ahogy a Pržno strandon is, míg a Kamenovo strandon 20 euró.

Luštica egyes strandjain akár tíz euróból is megúszhatja a nyugágyon való pihenést, de itt is könnyen rálehet futni magasabb árakra: a Plavi Horizonton húsz euró a napernyő és nyugágy együttese, az Oblatno strandon pedig 25 és 70 euró között mozognak az árak, annak függvényében, hogy milyen kényelmet szeretne – írja a helyi hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek