A legszebb mediterrán partot Horvátországban találja

Az olasz Szardínia szigeténél, a görög Ciprusnál és Szantoríninél, de még a francia Korzikánál is szebb a szomszédos, horvát Hvar sziget - legalábbis az amerikai The Discoverer magazin szerint, amelynek mediterrán szigeteiről szóló teljes listáját itt nézhetik meg. (Hvar szigetéről egyébként legutóbb annak kapcsán írtunk, hogy a szerb Dnevnik napilap végiglátogatta a sziget néhány strandját, és egészen megdöbbentő árakat talált a büfésorokon.)

Olaszország és Görögország gyakran előnyt élvez Horvátországgal szemben, amikor szóba kerül a nyaralás helyszínének kiválasztása. Pedig sokat veszít az, aki nem látogatja meg a csodálatos, és élettel teli Hvar szigetet – fogalmaz az amerikai lap. Ezt azzal indokolja, hogy ez a térség Európa legváltozatosabb mediterrán helyszíne, ahol a szórakozásra és a nyugalomra vágyó turisták egyaránt megtalálják számításaikat. A társaságkedvelőknek azt javasolják, hogy Hula Hvart keressék fel, ahol naplemente után kezdődik az igazi élet. Az itteni éjszakák a finom koktélokról és a fergeteges tengerparti bulikról szólnak. 

Bulizó fiatalok a naplementében, Hvar szigeténForrás: facebook / Hula HUla Hvar offical

Aki azonban inkább elkerülné a tömeget, és a nyaralása idején a nyugalomra vágyik, annak a Robinson tengerpart lesz a jó választás, amely a sziget legimpozánsabb része - teszi hozzá a lap. Itt találja Hvar legtisztább strandját és a sziget egyik legjobb éttermét is. A búvárkodás különösen izgalmas ezen a helyen: a víz alatt sok régi hajóroncs rejtőzik, köztük az 1800-as évekből származó Paulin is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek