Két horvát strand is dobogós a legszebb európai strandok versenyében

Az European Best Destinations közzétette a kontinens legszebb homokos strandjainak listáját. A dobogóra két horvát plázs is felkerült.

116 országból több mint 30 ezren szavaztak az európai strandokra, és az első helyen egy olyan horvátországi tengerparti üdülőhely végzett, amely szinte a mai napig titkos rejteknek számít.

Már a strandra vezető út is látványosForrás: Shutterstock / Készítette: NikaF

 A dubrovniki tengerparton elterülő Pasjaca strand Popovićiban, egy kisvárosban található - a meredek sziklák által övezett kis öböl vizében türkizkéken tükröződik az ég. A szavazásnál nemcsak a hely szépsége, hanem annak tisztaság is fontos szempont volt, illetve az is, hogy itt még nincs tömeg a csúcs szezonban.

Pasjačát minden ide utazó dicséri szépségéért, és az itt tapasztalható, ma már oly ritka nyugalmáért. Itt nincsenek zajos éttermek és bárok sem. Pasjača félórás autóútra fekszik Dubrovnik városától, és tíz percre a festői Cavtattól - írja a Turizmus.com.

Dobogós lett a Nugal beach is MakarskánForrás: Shutterstock / Készítette: Maciej Czekajewski

Horvátország egy másik strandja is a legszebbek közé került: ez a makarskai Nugal strand, amely a harmadik helyen végzett, a második pedig a spanyolországi Nerja lett.

A legjobbak közé került többek között a montenegrói, Szent Miklós-sziget, a görög Drastis-fok, és a spanyol Cala Sa Boadella is. A teljes ranglistát ide kattintva nézhetik meg az European Best Destinations weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek