Akár 13 fokra is zuhanhat a hőmérséklet a horvát tengerparton

Egyre nagyobb kánikula jellemző a nyarakra Horvátországban, ami már a tengerpart élővilágát is veszélyezteti. A már-már kellemetlenül meleg strandidő még néhány napig nem távozik a horvát partokról, de a jövő héten megérkezik a lehűlés – tudtuk meg a horvátországi Večernji lap híréből.

A hétvégén még marad a forróság a horvát strandokonForrás: Shutterstock / Készítette: Simun Ascic

Az előrejelzések már erre a hétre változást ígértek az időjárásban, de egyelőre úgy tűnik, néhány napig még marad a hőség. Hétfőig meleg és párás lesz az időjárás, és újabb hőhullám befolyásolhatja az ott tartózkodók egészségügyi állapotát. A nagy kánikula miatt a Vöröskereszt munkatársai már quadokkal járőröznek a tengerparton, hogy szükség esetén hideg vizet és elsősegélyt tudjanak nyújtani a tikkadó turistáknak.

Jelentősebb változás az időjárásban csak jövő hétfőn várható, amikor gyakori, heves esőzésekkel és a hőmérséklet csökkenéssel búcsúzik a nyár a tengerparttól. Nem túl jó hír azoknak, akik az utószezonban indul strandolni, hogy meleg holmira is szükségük lesz, hiszen kedden a hőmérséklet akár 13 fokig süllyedhet, sőt, a meteorológusok szerint heves viharok is várhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek