Szinte már káros mennyiségű turista van Montenegróban és Horvátországban

  Montenegró és Horvátország a világ tíz legveszélyeztetettebb országa közé tartozik, már ami a turisták túlzott számát illeti. Az "overturizmus" kifejezés arra a helyzetre vonatkozik, amikor a felkapott turistahelyet célba vevő látogatók száma negatív hatással van a helyiekre és a környezetre.

  Özönlenek a turisták DubrovnikbaForrás: Shutterstock / Készítette: EWY Media

  Egy külföldi turisztikai értékelő portál felsorolása szerint Horvátország esetében, amely a második helyen áll a listán, egy helybelire 3,78 vendég jut. Montenegró a hatodik helyet foglalja el, itt a becslések szerint egy főre 3,02 turista jut. A hetedik helyen Görögország áll, amelyet Észtország, Írország és Dánia követ, amely a tizedik helyre került a listán - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híréből.

  A városokat illetően Dubrovnik a tíz legveszélyeztetettebb város között a harmadik helyet foglalja el, éves szinten egy helybelire 1000 látogató jut.  

  Az overturizmust meg kell különböztetni a tömegturizmustól, mivel egyes desztinációk képesek megbirkózni akár több millió turista fogadásával is, másoknak viszont ennél jóval kevesebb látogató jelenléte is gondot okozhat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!