Quadokkal járőröznek a Vöröskereszt önkéntesei a tengerparton

  Az augusztusi legnagyobb melegben quadokkal segítik a turistákat Horvátországban. A szlovén határhoz közel eső Buje pihenőhelyen pedig két, egészségügyi kellékekkel felszerelt, hűtött sátor várja az arra látogatókat - írja a horvát HrTurizam hírportál.

  A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

  A quadokkal „járőröző" önkéntesek, a nagyobb tömegek mellett elhaladva azt figyelik, kell-e valakinek esetleg elsősegélyt nyújtani. Külön figyelmet fordítanak a több utast szállító járművekre és a gyerekekre. A növekvő hőmérsékletet figyelembe véve a segítség elsősorban frissítők és orvosi italok kiosztását jelenti; az önkéntesek nem életmentésre lettek felkészítve.

  A Vöröskereszt ellenőrző pontja, amelyen három másik kiképzett önkéntes tartózkodik a Buje pihenőhelyen található, amely tartalmaz mindent, ami elsősegélynyújtáshoz szükséges: a kötszertől kezdve az újraélesztéskor használatos defibrillátorig. Emellett szolgálnak még frissítő üdítőkkel, vízzel, antibakteriális nedves törlőkendővel, frissítő arc-spray-el, valamint édes cukorkával is a vércukorszint növelése céljából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!