A túl nagy forróság komoly gondokat okoz a horvát tengerparton

  Az éghajlatváltozást a világ szinte minden részén érzékelhetjük, így Horvátországban is, ahol jelentős károkat okoz. Horvátországban rekord magas hőmérsékletet mértek az idén nyáron, ami miatt egyre több beavatkozásra van szükség. A tikkasztó hőség az országban nyaraló turistákat is megviselheti, ezért a legmelegebb napokon quadokkal járőröznek a Vöröskereszt aktivistái.

  Forrás: Pixabay / Készítette: Gojko Komazec

  A szakértők szerint egy új korba léptünk, amit egyes tudósok antropocén korszaknak hívnak, ahol az ember a domináns tényező. Kiemelik, hogy meg kell akadályozni a hőmérséklet folyamatos emelkedését, hiszen már a bőrünkön érezhetjük a változásokat, a következmények pedig pusztító hatást gyakorolhatnak egyes horvátországi területekre is.

  Az isztriai Mirna folyó meglehetősen veszélyes helyzetben van, ugyanúgy, ahogy Lošinj, Hvar, Ston, Trogir és Zadar is. A tudósok kiemelik, Horvátország ugyan gazdag tengerpartokban, de kevés ivóvíz forrása van, ezem pedig sürgősen változtatni kell- írja a horvát Dnevnik hírportál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!