Mostantól nem kell sorba állnia, hogy jegyet váltson a horvát hajókra

A napokban több új turistaszállító hajóról is írtunk: júniustól új turistajárat indul Splitből két kedvelt szigetre, és hamarosan felszállhatnak a Zadar-Rijeka között közlekedő gyorshajóra is, amely a nagyobb fontos szigeteket köti össze a szárazfölddel. A további jó hír, hogy mostantól nem kell sorba állnia, hogy jegyet váltson a horvát Adrián közlekedő hajókra és kompokra, ugyanis online is vásárolhat jegyet.

Turistaszállító hajó Split és Brač-szigete közöttForrás: Shutterstock / Készítette: Viliam.M

Egy új mobil applikáció kifejlesztésével teszik lehetővé a horvátok az egyszerű jegyvásárlást minden vízi menetrendre, ami azért is nagy előrelépés, mert a főszezonban óriási sorok alakulnak ki a jegypénztárok előtt. Hogy elkerülje a hosszas várakozást az App Store-ról és a Google Play-ről is letöltheti a "Jadrolinija" alkalmazását.

Az online rendszeren nem csak jegyet lehet váltani, hanem akár ülőhelyet is foglalhat, amely főleg akkor jöhet jól, ha több órát tölt a hajón. Az applikáció előnyeit a következő útvonalakon használhatja ki: Valbiska-Lopar, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat-Ist, Zadar-Brbinj, Zadar-Brašnj-Rava-Mala Rava, Šibenik-Zlarin-Obonjan-Kaprije-Žirje, Split-Vis, Trogir-Drvenik Veliki-Drvenik Mali, Makarska-Sumartin.

A turistaszezonban közlekedő gyorshajók menetrendjét is bevezetik a rendszerbe a nyári szezon kezdetére - tudtuk meg a horvát HrTurizam portál híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek