Újabb 3 tengerparti városba navigálja a futókat egy horvát app

Rovinj, Omiš és Hvar is felkerült Horvátország futóbarát desztinációi közé, hiszen Zágráb, Šibenik, Split, Opatija és Pula után mostantól ez a három város is feltérképezhető futószemmel a SightRun App mobilapplikációval.

Futók a horvát tengerpartonForrás: Shutterstock / Készítette: Blazej Lyjak

Az alkalmazás ingyen rajzolja meg az említett városok futásra alkalmas útvonalait, és vezeti el a sportolókat híres nevezetességek és természeti látványosságok mellett. Az app előnye, hogy internetkapcsolat nélkül is működik: fülhallgatón keresztül mint egy GPS, megmondja, mikor merre kell kanyarodni és mikor milyen nevezetességet lehet látni.

Akár virtuális idegenvezetőnek is nevezhetnénk az alkalmazást, hiszen útközben mesél a látnivalók történetéről, a régió érdekességeiről és nem hagyja ki az útvonal tervezésekor a kötelező látnivalókat sem. Így egy kalandos és izgalmas futásban lehet részük azoknak, akik a letöltik az új tengerparti útvonalakat.

Horvátországban egyre nagyobb figyelmet fordítanak az aktív pihenésre vágyó turistákra, új bringás applikációkkal, és új RunFriendly szállodával is bővítik az idei szezont.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek