Két napon át ingyen nézheti meg Montenegró nemzeti parkjait

  Amennyiben épp Montenegróból olvas minket, akkor érdemes még ma betábláznia egy nemzeti parki látogatást, hiszen a biológiai sokféleség napja alkalmából ingyen barangolhatja be az ország parkjait. Amennyiben ma már nem fér bele az időbe, még pénteken is lesz alkalma kihasználni a térítésmentes belépést.

  A mesés Biogradi-tavat is ingyen látogathatja meg.Forrás: Shutterstock / Készítette: Anna Kubyshina

  A Parkok Európai Napján, azaz május 24-én sem fizettetik meg a belépőt a montenegrói nemzeti parkokban. Ez azt jelenti, hogy ekkor ingyen járhatják körbe többek közt a közkedvelt Durmitor Nemzeti Parkot, a Biogradi Nemzeti Parkot és a hozzá tartozó tavat, valamint a Lovćen Nemzeti Parkot is.

  Pénteken 14 órától ingyenes vezetéseket és előadásokat is tartanak a Biogradi Nemzeti Parkban, ahol – akár a többi védett területen – a környezetvédelemre, a védett növények tudatos megóvására és az élővilágról való gondoskodásra hívják fel a látogatók figyelmét – írja a Montenegrói RTV.

  A turisták a Biogradi Nemzeti Parkban zakatoló új turistaszállító kisvonatra is felpattanhatnak, ami Kraljevo kolo és a Biogradi-tó között szállítja az utasokat. Ez egyébként egy környezetbarát szerelvény, ami két vagont húz maga után, és a fogyatékkal élő személyek is gond nélkül utazhatnak rajta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!